Muziek, Musical, Zangles en Dans voor iedereen van één tot tachtig jaar

Instrumentale lessen 5 - 80 jaar

Het is leuk om muziekles te nemen. Dit kan alleen of samen met een vriend(in). Er is heel veel mogelijk bij De Gooische Muziekschool voor jong en oud, dus ook voor tieners en volwassenen. Onze oudste leerling is 80 jaar oud!

De school biedt lessen aan individuen, twee leerlingen (duolessen) en aan groepen van 3 tot 5 leerlingen (groepslessen). Duo- en groepslessen zijn alleen niet voor elke cursus mogelijk. Een overzicht van de mogelijkheden kun je hier downloaden.

Om instrumentaal- en vocaalonderwijs te volgen bij De Gooische Muziekschool kun je hier het overzicht van de adviesleeftijden downloaden. Instrumentaal- en vocaalonderwijs wordt gegeven in Bussum, Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden en Weesp. Download hier het overzicht van waar, voor wie en welke lessen we geven. Bekijk ons lesaanbod en mocht je vragen hebben over een instrument, muziekstroming, tijd en leslocatie, neem dan gerust contact met ons op, tel.: 035 – 693 65 96 of per mail.

Onze voorwaarden bieden de eerste tien lessen als proeflessen bij individuele les, dus perfect om het instrument van je keuze uit te proberen en je docent te leren kennen. Let er wel op dat hier een opzegtermijn aan vast zit, kijk naar onze voorwaarden.

Voor kinderen van 3 tot 12 jaar

Jonge kinderen vanaf 3 jaar kunnen bij ons via de Suzuki-methode al vioolles volgen. Dit is een cursus waarin de rol van de ouder(s) belangrijk is. Naast vioolles kunnen kinderen vanaf jonge leeftijd een blokfluitcursus volgen, Fluiten met Visjes en Blokfluit Groepsles. De blokfluitlessen bieden aansluiting op de algemeen muzikaal vormende cursussen. Daarnaast is voor de 5 en 6 jarige leerlingen ook de pianocursus Little Mozarts en voor kinderen vanaf groep 4 t/m 8 van de basisschool de basiscursussen gitaar en piano.

Jonge kinderen vanaf groep 1 van de basisschool kunnen bij De Gooische Muziekschool al terecht voor muzieklessen. Klik hier en bekijk de verschillende mogelijkheden. Wil je graag een instrument leren bespelen, maar je weet niet wat je leuk vindt, doe dan de cursus Instrumentaal basisjaar. De cursus Instrumentale Oriëntatie is als korte cursus (7 weken) te volgen vanaf 7 jaar oud.

Voor tieners van 13 tot 18 jaar

Voor tieners tussen de 13 en 18 jaar bieden we instrumentale muzieklessen aan op allerlei verschillende instrumenten. Onze ervaring leert dat leerlingen in deze leeftijdscategorie over het algemeen de keuze maken voor privé- of duoles.

Het kan zijn dat je al een gedegen muzikale basis hebt, ooit al een muziekinstrument hebt bespeeld en graag verder wilt gaan op hetzelfde instrument. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je graag iets anders wilt proberen, dat kan allemaal. Afhankelijk van je muzikale ervaring en kennis zoeken wij naar de juiste match tussen jou en de docent. Wil je van je hobby je beroep maken? Wij helpen je om op het juiste niveau te komen.

Heb je vragen over een instrument, de muziekstroming, tijd of leslocatie, neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch 035 – 693 65 96 of per mail.

Vanaf 18 jaar en volwassenen

Je bent nooit te oud om een muziekinstrument te leren bespelen! Je hebt het altijd willen doen, maar had nooit tijd. Vroeger heb je wel wat muzikaals gedaan, maar schroom je nu om weer te starten omdat je roestig bent … Niet doen, stap in je oude hobby bij De Gooische Muziekschool!

De Gooische Muziekschool biedt zowel groepslessen als individuele lessen aan voor beginners en gevorderden. De groepslessen die wij bieden als basiscursus zijn blokfluit, djembé, gitaar, piano en viool. Met deze speciale cursus wordt de eerste stap sneller gezet omdat je samen speelt en elkaar stimuleert. Je moet maar denken, samen sporten is leuker dan alleen en zo is het ook met muziek spelen. De groepslessen geven wij in kleine groepjes van 3 tot 5 leerlingen waarbij voldoende individuele aandacht is. De groepslessen bestaan uit 17 lessen en is voor leerlingen vanaf 21 jaar.

Mocht je liever individueel aan de gang gaan, dan kan dat uiteraard ook. Afhankelijk van je muzikale ervaring en kennis matchen wij je met de juiste docent. Wil je je voorbereiden op een vakstudie of voor je beroep, dan kunnen wij je helpen met een specifiek lespakket.

Wil je heel graag starten, maar lukt het niet om wekelijks les te nemen dan kun je bij De Gooische Muziekschool 10 losse lessen van 30 minuten afnemen gedurende het seizoen en moeten wel voor- of achteraan het lesrooster van de docent plaatsvinden. Heb je nog vragen? Neem dan even contact met ons op, tel.: 035 – 693 65 96 of per mail.

Voor de tarieven verwijzen wij je naar ons tarievenoverzicht.

Waar kan ik les volgen?

De Gooische Muziekschool geeft lessen in Bussum, Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden en Weesp. Om te weten op welke dagen er les gegeven wordt op een bepaald instrument kun je ons bellen, 035 – 693 65 96 of een mail sturen.

Klassieke afdeling of lichte muziek (pop/jazz)?

Sommige leerlingen weten of ze klassiek of lichte muziek willen spelen. Anderen maakt het (nog) niets uit, ze willen gewoon hun instrument leren bespelen. Voor deze laatste groep komt er uiteindelijk toch een richting die zij het leukste vinden. De Gooische Muziekschool biedt zowel een klassieke als een lichte muziekopleiding.

Les-aan-Huis

Muziekles, hockey, voetbal, paardrijden, zwemmen, tekenles, etc. Veel kinderen en ook ouders doen meerdere activiteiten per week. Voor allen een dagtaak om overal op tijd te zijn.

Om deze reden zijn wij vanaf 1 januari 2007 gestart met Les-aan-Huis. Het grote voordeel van Les-aan-Huis is dat het iedereen veel tijd bespaart en alle gezinsleden muziekles kunnen volgen. Een voordeel om dit via de muziekschool te doen is dat leerlingen gebruik kunnen maken van de faciliteiten die de school biedt, zoals voorspeelavonden, muziekexamens en ensembles/bands. Voor meer informatie over deze lessen , bel of mail ons.

Welke docent krijg ik?

Indien je een docent kent of via-via iets gehoord hebt zullen wij ons uiterste best doen om je bij deze docent onder te brengen. Voor de leerling die nog geen docent kent, zoeken wij in overleg naar een passende docent. Tijdens 10 proeflessen (individuele les) zal blijken of de leerling zich prettig voelt bij de docent en zijn/haar aanpak.