Muziek, Musical, Zangles en Dans voor iedereen van één tot tachtig jaar

Basiscursus Gitaar

Voor leerlingen uit groepen 4 t/m 6 van de basisschool

groepsles gitaarGitaar leren spelen in een groepje van minimaal 3 tot maximaal 5 leerlingen van ongeveer dezelfde leeftijd.

We combineren het leren bespelen van de gitaar met gebruik van de lesmethode De Kleine Gitaarstarter met onderdelen uit overige basisvormingscursussen. Daarmee hebben we een ideale jaarcursus samengesteld om in groepsverband kennis te maken met muziekles op de akoestische gitaar.

In dit basisjaar gitaar gaan we samen het instrument ontdekken, noten leren lezen, leren dat thuis oefenen nodig is om beter en handiger te worden. Naast het spelenderwijs leren bespelen van het instrument doen we (luister-)spelletjes, leren we verschillende muzikale begrippen, een stukje theorie en ook zingen en bewegen leerlingen op muziek uit verschillende stijlperiodes.

Kortom, een ideale basiscursus om kennis te maken met instrumentaal onderwijs, groepsles, maar vooral met de akoestische gitaar.

Lesduur

Deze cursus kan van start gaan afhankelijk van aantal aanmeldingen per locatie. De cursus bestaat uit 30 lessen. Lestijden variëren van 30 tot 50 minuten per week (afhankelijk van de groepsgrootte). Heb je interesse, neem dan contact met ons op tel.: 035 – 693 65 96.

Voor volwassenen

Onder het noemer “Nooit te oud voor muziekles” start de basiscursus gitaar voor volwassenen. In een groepje van 3 tot 5 personen ga je samen het instrument verkennen, noten leren lezen en de basis leggen voor het goed bespelen van het instrument. De oefeningen, speelopdrachten, gehoortraining en theorie zijn afgestemd op de oudere beginner. Deelnemers leren improviseren en uit je hoofd spelen.

Lesduur

De cursus bestaat uit 8 lessen van 45 minuten. De cursus wordt gegeven in Bussum en Laren. Heb je interesse, neem dan contact met ons op tel.: 035 – 693 65 96.

Wat heeft De Gooische Muziekschool te bieden naast de reguliere les?

In juni houden we een einduitvoering van het Groot Goois Jeugdorkest. De laatste lesweken staan in het teken van het samenspel. Alle leerlingen vormen samen met andere instrumentalisten een groot orkest. Aanmelden kan via de docent.

Alle kinderen die de basiscursus gitaar volgen mogen deelnemen aan de diverse leerlingconcerten die worden georganiseerd gedurende het jaar. Wil je hieraan meedoen, informeer dan even bij je docent.

Waar geven wij les?

PlaatsDag
Bussummaandag, vrijdag en zaterdag
Eemnesdinsdag
Larenwoensdag