Muziek, Musical, Zangles en Dans voor iedereen van één tot tachtig jaar

Muziek voor Kleuters

Muziek voor Kleuters is een cursus van 15 lessen voor kinderen uit groep 1 & 2 van de basisschool (leeftijd 4-6 jaar). We hebben in totaal 4 halfjaarlijkse cursussen die rouleren. Elk half jaar gaan we aan de slag met een nieuw verhaal!

In september 2019 starten we met ‘Een treintje ging uit rijden’. Deze 15 lessen neemt het treintje ons mee op reis. Iedere week stapt er iemand in die ons iets kan leren over muziek maken, zoals de wijze meester Uil, de fanfare of de sneeuwman (uit het boek van Briggs). Kom meedoen en ontdek wie er nog meer instappen …!

De kern van de cursus is om spelenderwijs het muzikale gevoel te stimuleren en zo een muzikale basis neer te zetten. Tijdens de reis maken we kennis met muziekinstrumenten en klanken. Daarnaast vormen zingen, bewegen op muziek, spelen op kleine slaginstrumenten en doen-, luister- en samenspeeloefeningen belangrijke onderdelen van de les. Door deze activiteiten wordt het gevoel voor puls, timing en ritme, tonaliteit, melodie en harmonie ontwikkeld.

Naast de muzikale ontwikkeling ontdekken ze hoe leuk het is om samen muziek te maken. Net als op de basisschool worden de eerste- en tweedejaars leerlingen in dezelfde groep geplaatst. Hierdoor zijn er binnen een groep verschillen in leeftijd en muzikale ontwikkeling. De cursus is zo ingericht dat er ruimte is voor dit niveauverschil en zal de docent hierop inspelen door te differentiëren.

De cursus wordt altijd afgesloten met een concert voor de ouders. In januari met een speciale eigen voorstelling en in juni met een grote gezamenlijke voorstelling van alle leerlingen binnen de basisvorming in een echt theater.

Na deze cursus van 15 lessen kun je doorstromen in de volgende serie die start in januari/februari 2020 met het thema ‘Babar, een olifantje in het bos’. 

De groepen bestaan uit 6 tot 12 leerlingen. Bij minder dan 6 leerlingen wordt de lesduur aangepast.

Wanneer leerlingen naar groep 3 van de basisschool gaan, kunnen zij doorstromen naar de cursus Kraak de Code. Leerlingen die na deze serie van 15 lessen toe zijn aan een andere cursus, maar nog te jong zijn voor Kraak de Code, kunnen de cursus Fluiten met Visjes of Kinderkoor volgen. Instromen in een nieuwe serie van 15 lessen is ook mogelijk.

Waar geven wij les?

PlaatsDagTijd
Bussumvrijdag14.30 - 15.10 uur
Bussumzaterdag09.30 - 10.10 uur
Eemnesdinsdag16.00 - 16.40 uur
Huizenwoensdag15.50 - 16.30 uur
Larenwoensdag14.40 - 15.20 uur
Weespmaandag15.20 - 16.00 uur
Weespdinsdag15.00 - 15.40 uur

Alleen bij voldoende deelname, tijden zijn onder voorbehoud.

Nog te jong voor Muziek voor Kleuters?

Voor kinderen tussen de 1 en 4 jaar is er Muziek met Peuters, een korte cursus die de kinderen samen met een ouder kunnen volgen.