Muziek voor Kleuters

Een cursus voor kinderen uit groep 1 en 2 van de basisschool (leeftijd 4 - 6 jaar). De kern van de cursus is om spelenderwijs het muzikale gevoel te stimuleren en om een muzikale basis neer te zetten.

Muziek voor Kleuters is een cursus van 15 weken. Aan de hand van verhaaltjes gaan de kleuters op reis en maken spelenderwijs kennis met muziekinstrumenten en klanken. Daarnaast vormen zingen en bewegen op muziek, spelen op kleine slaginstrumenten en doen-, luister- en samenspeeloefeningen belangrijke onderdelen van de les. Door deze activiteiten wordt het gevoel voor puls, timing en ritme, tonaliteit, melodie en harmonie ontwikkeld. Naast de muzikale ontwikkeling ontdekken ze hoe leuk het is om samen muziek te maken. Net als op de basisschool, worden de eerstejaars en tweedejaars leerlingen vaak in dezelfde groep geplaatst. Hierdoor zijn er binnen een groep verschillen in leeftijd en muzikale ontwikkeling. De cursus is zo ingericht dat er ruimte is voor dit niveauverschil in de muzikale ontwikkeling. De cursus wordt afgesloten met een presentatie voor de ouders.

Wanneer leerlingen naar groep 3 van de basisschool gaan, kunnen zij doorstromen naar de cursus Basisvorming Muziek I. Leerlingen die na deze serie van 15 lessen toe zijn aan een andere cursus, maar nog te jong zijn voor Basisvorming Muziek I kunnen de cursus Fluiten met Visjes of Kinderkoor volgen. Instromen in een nieuwe serie van 15 lessen is ook mogelijk.

De leerlingen nemen zelf een 23-ringsmap mee en krijgen dan van De Gooische Muziekschool de speciaal samengestelde werkbladen. De groepen bestaan uit 6 tot 12 leerlingen. Bij minder dan 6 leerlingen wordt de lesduur aangepast. Instromen kan tot de voorjaarsvakantie.

Waar geven wij les?

Bussumvrijdag14.20 - 15.00 uur
Bussumzaterdag09.30 - 10.10 uur
Eemnesdinsdagnader te bepalen
Larenwoensdag15.20 - 16.00 uur
Weespmaandag15.20 - 16.00 uur
Weespdinsdag15.45 - 16.25 uur

Alleen bij voldoende deelname, tijden zijn onder voorbehoud.

Nog te jong voor Muziek voor Kleuters?

Voor kinderen tussen de 1 en 4 jaar is er Muziek met Peuters, een korte cursus die de kinderen samen met een ouder kunnen volgen.

inschrijven de Gooische Muziekschool