Muziek, Musical, Zangles en Dans voor iedereen van één tot tachtig jaar

Gitaarles

gitaarles volwassenenDe gitaar hoort bij de familie van de snaar / tokkelinstrument en wordt bespeeld met de vingers of met een plectrum. Er zijn vele soorten gitaren. De bekendste zijn: akoestische-, elektrische- en de basgitaar. Meer informatie over gitaarsoorten vind je hier. De gitaar is een geliefd instrument bij jong en oud. Dat komt niet alleen omdat er zoveel interessante muziek voor dit instrument geschreven is, maar ook door het feit dat absolute beginners al snel hun eerste akkoorden / liedjes op de gitaar kunnen spelen. De gitaar voelt zich in rock, pop, jazz en moderne muziek als een vis in het water, maar ook klassieke muziek klinkt prachtig. Solo, in bands, solo met zang, het kan allemaal met de gitaar.

Voor wie?

Leerlingen vanaf 6 jaar, tieners en volwassenen kunnen zowel de akoestische als de elektrische gitaar leren bespelen. Wel adviseren wij om te starten met de akoestische gitaar. Notenkennis of andere muzikale opleiding zijn niet nodig. De lessen kunnen individueel of in een groep worden gevolgd. 

Volwassenen kunnen de cursus Nooit te Oud voor gitaarlessen volgen als duoles of in een groep van 3  personen. Je gaat samen het instrument verkennen, noten leren lezen en de basis leggen voor het goed bespelen van het instrument. De oefeningen, speelopdrachten, gehoortraining en theorie zijn afgestemd op de oudere beginner. Deelnemers leren improviseren en uit je hoofd spelen. De cursus bestaat uit 17 lessen van 30 minuten (duoles) en 45 minuten (3 leerlingen). 

Om een instrument te leren bespelen is het nodig om regelmatig te oefenen. Alleen dan kun je vorderingen maken en wordt het steeds leuker om muziek te maken. Maar soms lukt dat niet omdat je ook verplichtingen hebt op school of elders. Lukt het regelmatig oefenen even niet, bespreek het dan met je docent. Wellicht kan het lesprogramma dan tijdelijk aangepast worden.

Wat heeft De Gooische Muziekschool te bieden naast de reguliere les?

Voor kinderen is er ook de mogelijkheid om in popbands te spelen. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze popbands.

Er worden gedurende het seizoen diverse leerlingconcerten georganiseerd waaraan deelgenomen kan worden. Bij voldoende inschrijvingen organiseren we in februari/maart een luister- en speelconcert voor volwassenen. Bij alle concerten mogen beginnende en gevorderde leerlingen meedoen. Wil je hieraan meedoen, informeer dan even bij je docent.

Waar geven wij les?

Bussum, Laren, Huizen en Weesp