Muziek, Musical, Zangles en Dans voor iedereen van één tot tachtig jaar

Hoornles

hoornEen hoorn is een koperinstrument dat vaak in orkesten of als soloinstrument bespeelt wordt. Een standaard hoorn heeft drie ventielen, maar het kan voorkomen dat dit er vier zijn. Dit koperinstrument speelt vaak begeleidende partijen, maar kan ook erg mooi zijn voor melodieën. Leuk om te weten dat vroeger de hoorn ook werd gebruikt bij de jacht en om signalen af te geven.

Voor wie?

Bij De Gooische Muziekschool kan iedereen vanaf 8 jaar hoornles volgen. Je moet wel je voortanden gewisseld hebben. Ook tieners en volwassenen zijn van harte welkom. Om te starten heb je geen notenkennis of andere muzikale opleidingen nodig.

Om een instrument te leren bespelen is het nodig om regelmatig te oefenen. Alleen dan kun je vorderingen maken en wordt het steeds leuker om muziek te maken. Maar soms lukt dat niet omdat je ook verplichtingen hebt op school of elders. Lukt het regelmatig oefenen even niet, bespreek het dan met je docent. Wellicht kan het lesprogramma dan tijdelijk aangepast worden.

Wat heeft De Gooische Muziekschool te bieden naast de reguliere les?

Er worden gedurende het seizoen diverse leerlingconcerten georganiseerd waaraan deelgenomen kan worden. Bij voldoende inschrijvingen organiseren we in februari/maart een luister- en speelconcert voor volwassenen. Bij alle concerten mogen beginnende en gevorderde leerlingen meedoen. Wil je hieraan meedoen, informeer dan even bij je docent.

Als je het leuk vindt om in een bandje of ensemble te spelen, dan zou dat al na zo’n 2 à 3 jaar hoornles kunnen.

In juni houden we een einduitvoering van het Groot Goois Jeugdorkest. Je speelt dan met blokfluitleerlingen en andere instrumentalisten in dit orkest. Wil je hieraan meedoen, informeer dan even bij je docent.

De Gooische Muziekschool biedt de mogelijkheid om muziekdiploma’s te behalen. 

Waar geven wij les?

Bussum, Laren en Muiden

Bekijk het filmpje om te horen hoe een hoorn klinkt