Muziek, Musical, Zangles en Dans voor iedereen van één tot tachtig jaar

Veel gestelde vragen

Het moment waarop je kunt starten is afhankelijk van de cursus die jezelf of je kind(eren) wil gaan volgen. Een overzicht van de instroom- en startmogelijkheden kun je hier downloaden. Als je nog vragen hebt, neem dan contact met ons op.

Ja, proeflessen zijn standaard bij aanvang van de lessen. Er zijn drie soorten proeflessen:

  1. Privéles
    Deze lessen zijn ingesteld om nieuwe leerlingen over een langere periode te laten ervaren wat er bij privéles komt kijken. Na de eerste les, de kennismakingsles, zijn er nog negen proeflessen die je volgt om te kijken of de cursus bevalt. De leerling kan de cursus, die in principe voor het gehele cursusjaar wordt aangegaan beëindigen, maar moet dit schriftelijk vóór de laatste proefles aan de administratie mededelen. Telefonische annuleringen worden niet geaccepteerd. Het verschuldigde lesgeld bedraagt, bij het correct opzeggen van de cursus 10 lessen inclusief inschrijfgeld.

  2. Groeps- en duolessen instrumentaal
    Deze cursus bestaat uit een serie van 15 lessen. Tijdens deze periode kunnen deelnemers en docent bekijken of de groep goed samengesteld is. Na de 15e les worden de groepen opnieuw ingedeeld. Of er nieuwe groeps- of duolessen ontstaan is afhankelijk van de deelnemers, dit is dus niet zeker. De muziekschool benaderd de deelnemers voor de 15e les of men verder wil naar de vervolgserie en in welke vorm.

  3. Groepslessen overige
    Voor alle overige groepslessen gelden 3 proeflessen. Indien de cursus niet bevalt, kunnen leerlingen nog stoppen voor de 4e les. De leerling kan de cursus, die in principe voor het gehele cursusjaar wordt aangegaan beëindigen, maar moet dit schriftelijk vóór de 4e les aan de administratie mededelen. De leerling ontvangt dan een rekening voor de drie proeflessen.

Ja, je hebt een instrument nodig om thuis te oefenen. Als je thuis niet kunt studeren zullen de vorderingen achterwegen blijven.

In algemene zin kun je een instrument huren, huur-kopen of aanschaffen. Informeer bij Muziekcentrum Schimmel aan de Dr. Schaepmanlaan 6 te Bussum of bel, 035 – 685 26 23. Zij kunnen je uitstekend informeren en een passende aanbieding doen.