Over ons

Wij zijn De Gooische Muziekschool. De school voor muziek, musical en dans! Bij De Gooische Muziekschool kun je van alles doen en leren. Zo kun je:

• muziek maken op een instrument
  • samen spelen in een popband of orkest
  • solo zingen of zingen in een koor
  • schitteren in een musical
  • jazz, klassiek, hip hop of andere soorten dansen leren
  • de beste DJ van de wereld worden
  • en opgeleid worden om naar een vakstudie te gaan.

De Gooische Muziekschool verzorgt lessen in wel acht gemeentes in het Gooi- en Vechtstreek en Eemland en heeft een team van ongeveer 55 docenten. Deze docenten zijn stuk voor stuk professionals op hun vakgebied en vinden het heel leuk om jezelf of je kind les te geven. Daarnaast zitten op het kantoor van de muziekschool vijf medewerkers die alles regelen, leerlingen bij docenten indelen en natuurlijk alles draaiende houden.

gebroeders SchimmelDe Gooische Muziekschool bestaat sinds 1993 en is opgericht door de gebroeders Schimmel. Nico (artistiek directeur) en Coen (zakelijk directeur) zijn kleinschalig begonnen in Laren, maar wisten binnen drie jaar tijd de school uit te breiden naar een regionale school binnen een aantal gemeentes in ’t Gooi. In september 2010 heeft de muziekschool de certificering van de “Rijkserkende opleiding” ontvangen. Zodoende is het ook mogelijk om een school- of landelijk erkend diploma te behalen bij een aantal instrumenten.

Nico (links) en Coen (rechts)

Anno 2017 geeft De Gooische Muziekschool les aan ongeveer 1000 kinderen en volwassenen. Daarnaast verzorgt de muziekschool tal van muziekprojecten op basis- en middelbare scholen en diverse kinderdagverblijven.

Bij de muziekschool worden privé-,  groeps- en musicallessen gegeven. Voor de danslessen hebben wij een samenwerkingsverband met Dansstudio van Harten. Ook worden er onder de diverse leerlingen bandjes gecreëerd en formeren wij ad hoc orkesten. Ook organiseren wij workshops, voorspeelavonden, demonstraties, open dagen en uitvoeringen voor jong en oud. Ons doel is om op een ontspannen, maar verantwoorde manier les te geven door middel van gerenommeerde methodes en te luisteren naar de wens van onze leerlingen.

De Gooische muziekschool is een school die inspireert, motiveert en leert!

Wij zijn de TROTSE  Gooische Muziekschool.