Muziek, Musical, Zangles en Dans voor iedereen van één tot tachtig jaar

Baritonles

Bariton 1De bariton is een koperinstrument met drie ventielen. Dit instrument is gestemd in bes en speelt erg afwisselende partijen. Met dit veelzijdig instrument kunnen hogen (tegen)melodieën, maar ook begeleidende lagere tonen gespeeld worden. Een instrument dat uitstekend past in een orkest.

Voor wie?

Bij De Gooische Muziekschool kan iedereen vanaf 10 jaar baritonles nemen. Je moet wel deels van je gebit gewisseld hebben. Uiteraard kunnen tieners en volwassenen ook starten met baritonles. Om te starten heb je geen notenkennis of andere muzikale opleiding nodig.

Om een instrument te leren bespelen is het nodig om regelmatig te oefenen. Alleen dan kun je vorderingen maken en wordt het steeds leuker om muziek te maken. Maar soms lukt dat niet omdat je ook verplichtingen hebt op school of elders. Lukt het regelmatig oefenen even niet, bespreek het dan met je docent. Wellicht kan het lesprogramma dan tijdelijk aangepast worden.

Wat heeft De Gooische Muziekschool te bieden naast de reguliere les?

Er worden gedurende het seizoen diverse leerlingconcerten georganiseerd waaraan deelgenomen kan worden. Bij voldoende inschrijvingen organiseren we in februari/maart een luister- en speelconcert voor volwassenen. Bij alle concerten mogen beginnende en gevorderde leerlingen meedoen. Wil je hieraan meedoen, informeer dan even bij je docent.

Als je het leuk vindt om in een bandje of ensemble te spelen, dan zou dat al na zo’n 2 à 3 jaar baritonles kunnen.

De Gooische Muziekschool biedt de mogelijkheid om muziekdiploma’s te behalen. 

Waar geven wij les?

Bussum, Laren en Muiden

Bekijk het filmpje om te horen hoe een bariton klinkt