Muziek, Musical, Zangles en Dans voor iedereen van één tot tachtig jaar

Saxofoonles

website saxofoonEen saxofoon is een houtinstrument met verschillende kleppen. Ook de saxofoon wordt bespeeld via een bamboe riet. Met de saxofoon wordt bijna altijd de melodie gespeeld. Dat is ook een reden waarom dit zo’n goed solo instrument is. Maar ook in een popband of orkest past een saxofoon erg goed. Daarnaast is de saxofoon erg veelzijdig en past dit instrument bij veel muziekstijlen.

Voor wie?

Bij De Gooische Muziekschool kan iedereen vanaf 8 jaar saxofoonles nemen. Je moet wel je voortanden gewisseld hebben en je handen moeten groot genoeg zijn om te kunnen spelen. Tieners even volwassenen kunnen uiteraard ook saxofoonles nemen. Om te starten heb je geen notenkennis of andere muzikale opleiding nodig.

Om een instrument te leren bespelen is het nodig om regelmatig te oefenen. Alleen dan kun je vorderingen maken en wordt het steeds leuker om muziek te maken. Maar soms lukt dat niet omdat je ook verplichtingen hebt op school of elders. Lukt het regelmatig oefenen even niet, bespreek het dan met je docent. Wellicht kan het lesprogramma dan tijdelijk aangepast worden.

Wat heeft De Gooische Muziekschool te bieden naast de reguliere les?

Er worden gedurende het seizoen diverse leerlingconcerten georganiseerd waaraan deelgenomen kan worden. Bij voldoende inschrijvingen organiseren we in februari/maart een luister- en speelconcert voor volwassenen. Bij alle concerten mogen beginnende en gevorderde leerlingen meedoen. Wil je hieraan meedoen, informeer dan even bij je docent.

Als je het leuk vindt om in een bandje of ensemble te spelen, dan zou dat al na zo’n 2 à 3 jaar saxofoonles kunnen.

De Gooische Muziekschool biedt de mogelijkheid om muziekdiploma’s te behalen. 

Waar geven wij les?

Bussum, Muiderberg en Weesp.