Muziek, Musical, Zangles en Dans voor iedereen van één tot tachtig jaar

Tromboneles

tromboneEen trombone is een koperinstrument. Het verschil met de andere koperinstrumenten is dat dit instrument geen ventielen heeft maar een uitschuifbare buis. Door deze buis heen en weer te schuiven en te blazen op het mondstuk komen er verschillende tonen uit het instrument.

Een trombone is inzetbaar voor verschillende partijen. Het is een uitstekend instrument voor de begeleiding, maar ook als solo partij.

Voor wie?

Bij De Gooische Muziekschool kan iedereen vanaf 10 jaar tromboneles volgen. Je moet wel je voortanden gewisseld hebben. Tieners en volwassenen kunnen ook tromboneles volgen. Om te starten heb je geen notenkennis of andere muzikale opleidingen nodig.

Om een instrument te leren bespelen is het nodig om regelmatig te oefenen. Alleen dan kun je vorderingen maken en wordt het steeds leuker om muziek te maken. Maar soms lukt dat niet omdat je ook verplichtingen hebt op school of elders. Lukt het regelmatig oefenen even niet, bespreek het dan met je docent. Wellicht kan het lesprogramma dan tijdelijk aangepast worden.

Wat heeft De Gooische Muziekschool te bieden naast de reguliere les?

Er worden gedurende het seizoen diverse leerlingconcerten georganiseerd waaraan deelgenomen kan worden. Bij voldoende inschrijvingen organiseren we in februari/maart een luister- en speelconcert voor volwassenen. Bij alle concerten mogen beginnende en gevorderde leerlingen meedoen. Wil je hieraan meedoen, informeer dan even bij je docent.

Als je het leuk vindt om in een bandje of ensemble te spelen, dan zou dat al na zo’n 2 à 3 jaar tromboneles kunnen.

De Gooische Muziekschool biedt de mogelijkheid om muziekdiploma’s te behalen. 

Waar geven wij les?

Bussum

Bekijk het filmpje om te horen hoe een trombone klinkt