Muziek, Musical, Zangles en Dans voor iedereen van één tot tachtig jaar

Activiteiten
Laatste berichten
Zoeken

Musical “Romeo & Juliet” – zaterdag 6 juli om 19.30 uur

Leerlingen tussen de 12 en 14 jaar van de MuziekTheaterSchool gaan op zaterdag 6 juli de musical Romeo & Juliet spelen om 19.30 uur in theater Concordia aan de Graaf Wichmanlaan 46 te Bussum.

De musical Romeo & Juliet is gebaseerd op het tragische verhaal van William Shakespeare.
Romeo & Juliet gaat over de onmogelijke liefde van Julia Capulet en Romeo Montague. De familie Capulet en Montague zijn aartsvijanden van elkaar. Een relatie met iemand van een andere familie is onmogelijk.

Romeo wil geen gevechten meer. Hij wil een ander soort leven. Maar hoe weet hij niet. Hij heeft ‘iets ‘ met Rosalinde maar dat is niet echt en wil ook dat niet meer. Romeo’s vriend Mercutio heeft een plan  bedacht: ze gaan samen naar het gemaskerde bal van de Capulets. Daar ontmoeten Romeo en Juliet elkaar en ze vallen gelijk voor elkaar. 

Julia moet trouwen met Paris, een man met geld. De alleenstaande moeder van Julia wil de toekomst van haar dochter veilig stellen. Het feest is een prachtig moment om de verloving bekend te maken. Paris blijkt echter niet te zijn wie hij is…. immers met internet is alles mogelijk. 

Wanneer de driftige Tybalt (de neef van Julia) ontdekt dat Romeo Montague met zijn nicht danst wordt hij woedend. Het feest maakt alles erger…

Romeo en Julia trouwen in het geheim. Romeo wil de strijd tussen de families stoppen. Echter er breekt een gevecht uit en uit beide families sterft een lid. Romeo heeft iemand vermoord en mag niet meer terugkeren naar het gebied waar hij woont en wordt verbannen. Romeo en Juliet gaan nog liever dood dan dat ze niet meer bij elkaar zijn en Julia bedenkt een plan. Ze verkrijgt een drankje van de Lorenzo’s (de wijzen uit het dorp) . Als ze dat inneemt lijkt ze dood, maar zal ze na een paar dagen ontwaken. 

Wanneer iedereen denkt dat Julia dood is zal ze kunnen vluchten met Romeo.  Ze schrijft een brief naar Romeo waarin haar plan staat, maar deze komt nooit aan …

Voorstelling:      zaterdag 6 juli om 19.30 uur.
Locatie:               theater Concordia, Graaf Wichmanlaan 46, Bussum
Kosten:               kaarten € 12,- en voor kinderen t/m 12 jaar € 6,-, via deze link te reserveren.