Muziek, Musical, Zangles en Dans voor iedereen van één tot tachtig jaar

Activiteiten
Laatste berichten
Zoeken

Pianofestival – zondag 13 maart 2022

Op zondag 13 maart zetten wij onze piano afdeling weer in het zonnetje met een mooi festival. Dit keer het 15de pianofestival en spelen de pianisten op de mooie vleugel van de Majellakapel aan de Iepenlaan 26 in Bussum.

Het Pianofestival is altijd een speciaal evenement omdat jong en oud, beginners en gevorderden kunnen laten horen wat zij het afgelopen jaar hebben geoefend en/of geleerd. Wij nodigen al onze pianoleerlingen, kinderen, tieners en volwassenen uit om aan dit festival deel te nemen.

Onder voorbehoud van de toegestane maatregelen, hebben wij hebben dit jaar voor een andere opzet gekozen. Er zijn drie series van 60 minuten. Serie 1 en 2 staan open voor alle pianisten, jeugd, tieners en volwassenen. De speeltijd in deze series is maximaal 3 minuten. Serie 3 is gereserveerd voor de gevorderde pianisten. De speeltijd in deze serie is maximaal 5 minuten. Afhankelijk van de aanmeldingen, delen we de series in.

Er mag solo of quatre-mains gespeeld worden, maar ook klassieke, lichte- of popmuziek. Als je het leuk vindt om met een vocalist of collega instrumentalist mee te doen, geef je dan op.

Na afloop ontvangt iedere deelnemer een juryrapport met motiverende opmerkingen en aandachtspunten om het spel nog verder te ontwikkelen.

Hoe gaat de dag eruit zien?

Aan het festival kunnen per serie 15 à 20 pianisten deelnemen. De series delen wij in tussen 11.30 en 17.00 uur. Als je mee wilt doen overleg dan even met je docent over welk stuk je gaat spelen en of je in de beginners of gevorderde serie mee wilt doen. Opgeven kan per mail voor 5 februari. Deelname aan het festival kost € 10,- bij fysieke uitvoering. Graag ontvangen we vóór 20 februari de titel(s) van je stukken.

Wil je meedoe? Geef je op via je docent(e), of per mail via marieke@degooischemuziekschool.nl of info@degooischemuziekschool.nl.