Muziek, Musical, Zangles en Dans voor iedereen van één tot tachtig jaar

Activiteiten
Laatste berichten
Zoeken

Instrumentaal basisjaar start september 2023

Wil je wel een instrument bespelen, maar weet je niet zo goed wat je moet kiezen? Twijfel je tussen een aantal instrumenten? Of weet je niet zo goed of muziekles wel iets voor jou is? Dan hebben wij hier de ideale keus: het Instrumentaal basisjaar.

Deze cursus is voor kinderen vanaf groep 5 van de basisschool of voor leerlingen die Kraak de Code of ander instrumentaal muziekonderwijs hebben gevolgd. Deze laatste leerlingen moeten wel bij aanvang van de cursus in groep 4 van de basisschool zitten.

In deze cursus wordt het aanleren van de muzikale basisvaardigheden gecombineerd met het bespelen van allerlei verschillende instrumenten. In de lessen komen 5 instrumenten aan bod die elk 6 weken lang centraal staan en bespeeld worden. Daarnaast loopt door alle lessen een rode draad van zingen, bewegen, theorie (maat, ritme, notenschrift), instrumentenkennis en gehoortraining (herkennen en noteren van melodieën en ritmen). De cursus moet dan ook in zijn geheel gevolgd worden. 

De hoofdinstrumenten die tijdens de cursus aan bod komen zijn slagwerk, dwarsfluit / blokfluit, gitaar, viool en de piano. Wij verzorgen de instrumenten, deze kunnen niet mee naar huis worden genomen. Naast de hoofdinstrumenten in de cursus, komen de volgende instrumenten op ´visite´: melodisch slagwerk, klarinet, saxofoon / trompet, basgitaar / elektrisch gitaar, cello en keyboard. De leerlingen kunnen dan even kort kennismaken met deze instrumenten.

PlaatsDagTijd
Bussumdinsdag16.20 – 17.10 uur
Bussumdonderdag16.40 – 17.30 uur
Bussumvrijdag16.20 – 17.10 uur
Larenwoensdag16.15 – 17.05 uur
Muiderberg*dinsdag17.00 – 18.00 uur
Weespmaandag17.10 – 18.00 uur

* Lessen in Muiderberg zijn van dinsdag 31 oktober t/m 23 april 2024.
Alle tijden en dagen zijn onder voorbehoud.

Voor deze cursus op diverse locaties zijn nog beperkte plaatsen beschikbaar. Informeer even naar de mogelijkheden via info@degooischemuziekschool.nl of telefonisch 035 – 693 65 96.

inschrijven de Gooische Muziekschool