Muziek, Musical, Zangles en Dans voor iedereen van één tot tachtig jaar

Activiteiten
Laatste berichten
Zoeken

29 juni – Kinderconcert (4+) – Babar het olifantje

Weesp Gastvrij in samenwerking met Muziekschool Weesp organiseert een fantastisch kinderconcert voor de kleintjes vanaf 4 jaar met als titel Babar het olifantje in de Van Houten Kerk in Weesp van 12.00 tot 12.45 uur. Toegang is gratis, dus mis dit NIET!

Het verhaal
Na de dood van zijn moeder vlucht het olifantje Babar naar de stad. Een vriendelijk oud dametje ontfermt zich over hem en brengt hem in aanraking met de verworvenheden van het moderne stadsleven. Na een tijdje besluit Babar terug te keren naar het bos, waar hij trouwt met zijn nichtje Celeste en tot koning van de dieren wordt gekroond.

Dit mooie verhaal wordt vertolkt door vertellen Moniek Nusselein en muzikaal omlijst door Daan Treur op de piano.

Kom jij kijken naar dit prachtig kinderconcert?

LEUK WEETJE:
Het bijzondere verhaal van Babar is uit 1930! Het olifantje dat in de grote stad terecht komt. Het werd een van de meest populairste kinderboeken van die tijd en wordt nog steeds in vele landen voorgelezen. Het verhaal is bedacht door de vrouw van Jean de Brunhoff voor hun kinderen. Hij maakte er het beroemde prentenboek van. Via hun nichtje kwam het verhaal bij oom en componist Francis Poulenc. Zij vroeg hem nu eens een keer leuke muziek te schrijven. Voor bij het verhaal van Babar bijvoorbeeld en ze kreeg haar zin.