Muziek, Musical, Zangles en Dans voor iedereen van één tot tachtig jaar

Anca Siegersma

MuziekTheaterSchool - drama (toneel)

Bij mij leer je.

Acteren en zelf je creativiteit ontwikkelen om theaterscenes te bedenken.

Waarom heb je dit instrument gekozen?

Theater is doen alsof en in je fantasie kan alles. Dat geeft een oneindige hoeveelheid mogelijkheden. Daarnaast leer je van theater een heleboel over jezelf zoals hoe je jezelf zelfverzekerd kan presenteren en hoe jij het best met een groep kan samenwerken. 

Wat vind je leuk aan lesgeven?

Het leukst vind ik om te zien hoe veel ideeën kinderen hebben en hoe ik ze kan begeleiden die ideeën bij elkaar te brengen tot een groot geheel. 

Wat is je specialiteit?

Het opwekken van creativiteit van kinderen en het gebruiken van je lichaam en stem. 

Wat zijn je hobby’s en interesses?

Naast theater vind ik het leuk om met muziek bezig te zijn, zingen, liedteksten schrijven, sinds kort een klein beetje piano spelen en daarnaast ben ik fan van bordspellen. 

Welke muziek inspireert je?

Voor theater gebruik ik meestal instrumentale muziek. Dat kan in allerlei stijlen zijn, maar net wat er bij de sfeer van het theaterstuk past. Muziek die ik in de lessen vaak gebruik is bijvoorbeeld van René Aubry, Ólafur Arnalds, Trentemøller en The Cinematic Orchestra. Heel af en toe gebruik ik ook muziek met goede teksten als inspiratie voor theater scenes of een voorstelling, maar daarin laat ik me meestal meer inspireren door bijvoorbeeld thema’s of een verhaal uit een boek of film.