Nieuwe cursus Muziek voor Kleuters start eind januari/begin februari 2018

Een cursus voor kinderen uit groep 1 en 2 van de basisschool (leeftijd 4 – 6 jaar). De kern van de cursus is om spelenderwijs het muzikale gevoel te stimuleren en om een muzikale basis neer te zetten. Deze cursus start eind januari/begin februari 2018.

Olifantje Babar woont in het bos samen met zijn moeder en een grote olifantenkudde. Zijn moeder kan heel mooi zingen en zingt Babar altijd in slaap. Op een dag besluit Babar dat het tijd is om in z’n eentje de wereld te gaan verkennen. Hij vertrekt uit het bos en komt in de grote stad terecht. Daar leert hij een oude dame kennen en samen gaan zij op zoek naar nog veel meer liedjes en muziekinstrumenten. Het wordt één groot avontuur, maar na al deze bijzondere gebeurtenissen mist Babar het leven in het bos toch wel. Zal hij terug gaan?

Muziek voor Kleuters is een cursus van 15 weken. Aan de hand van het verhaal en de belevenissen van de olifant gaan de kleuters op reis en maken spelenderwijs kennis met muziekinstrumenten en klanken. Daarnaast vormen zingen en bewegen op muziek, spelen op kleine slaginstrumenten en doen-, luister- en samenspeeloefeningen belangrijke onderdelen van de les. Door deze activiteiten wordt het gevoel voor puls, timing en ritme, tonaliteit, melodie en harmonie ontwikkeld. Naast de muzikale ontwikkeling ontdekken ze hoe leuk het is om samen muziek te maken. Net als op de basisschool, worden de eerstejaars en tweedejaars leerlingen vaak in dezelfde groep geplaatst. Hierdoor zijn er binnen een groep verschillen in leeftijd en muzikale ontwikkeling. De cursus is zo ingericht dat er ruimte is voor dit niveauverschil in de muzikale ontwikkeling. De cursus wordt afgesloten met een bijzondere jubileumvoorstelling omdat onze muziekschool in 2018 25 jaar bestaat!

Deze cursus start op de woensdag in Laren op 31 januari.
Op vrijdag en zaterdag in Bussum op resp. 2 en 3 februari.
Bij de Koningskinderen op donderdag op 8 februari (alleen voor kinderen van de opvang).

 

Bussumvrijdag14.20 – 15.00 uur
Bussumzaterdag09.30 – 10.10 uur
Eemnesdinsdagnader te bepalen
Larenwoensdag15.20 – 16.00 uur
Koningskinderendonderdag15.45 – 16.40 uur

inschrijven de Gooische Muziekschool