NIEUW – Musical The Wiz in Weesp – doe mee en meld je aan!

Altijd al Dorothy of Tinman uit The Wiz willen spelen? Dit is je kans. De Gooische Muziekschool opent vanaf 18 september een musical- en theaterafdeling in Weesp en trapt af met een bewerking van de beroemde musical The Wiz voor kinderen uit groep 5 t/t 8.

Interesse, meld je dan aan via onderstaande button, we starten op vrijdag 18 september:
Het betreft een cursus van 17 weken voor € 195,- en we starten bij voldoende aanmeldingen.
De lessen vinden plaats op basisschool Van der Muelen Vastwijkschool aan Singel 4 in Weesp.
Tijden voor leerlingen uit groepen 5 & 6 zijn op vrijdag van 15.15 tot 16.30 uur.
Tijden voor leerlingen uit groepen 7 & 8 zijn op vrijdag van 16.30 tot 17.45 uur.

In Bussum heeft de Gooische Muziekschool al een musical- en theateropleiding sinds 1996 legt Coen Schimmel, de directeur van de Gooische Muziekschool uit. “In Weesp groeit onze muziekschool goed. We merkten dat er steeds meer vraag kwam naar musicallessen, dus toen ben ik samen met Marco de Jong, onze locatiemanager van de muziekschool in Weesp gaan kijken wat er mogelijk is.”

Schimmel en De Jong bespraken hun plannen met theatermaker Esther Werneke, die net als de muziekschool werkt vanuit het Fort aan de Ossenmarkt. Al snel werd een samenwerking beklonken.

‘Er is veel ruimte voor inbreng van de kinderen.’

Werneke is regisseur, maar ook ‘createur’ zoals ze het zelf noemt. “Ik creëer theater met kinderen. Zo regisseer ik bijvoorbeeld ook de groep 8 musicals op de Van Der Muelen Vastwijkschool. En theatermaken met kinderen is een levend iets. Er is veel ruimte voor de inbreng van kinderen, want die hebben ideeën genoeg.”

Brand new day ehhh… musical!

Voor de eerste productie van de nieuwe musical- en theaterafdeling van de Gooische Muziekschool bewerkte Werneke de beroemde musical The Wiz. “Ik heb de musical aangepast en een stuk ingekort. We gaan de musical op een hele andere manier brengen, met bedenksels die niet in het originele script staan.”

Zo heeft The Wiz in de versie van Werneke niet alleen een Tinman, maar ook een Tinwoman. “Want iedereen wil natuurlijk een mooie rol, dus op deze manier probeer ik dat mogelijk te maken. En ik heb wat kleine knipoogjes naar deze tijd erin verwerkt.”

Werneke kijkt uit naar de musicallessen. “We hebben er ontzettend veel zin in en we hopen een geweldige tijd te hebben. Het gaat om het plezier van de kinderen en dat ze misschien wel hun persoonlijke grens kunnen verleggen. Dat ze voor zichzelf een stapje verder gaan en worden uitgedaagd om dingen te doen die ze normaal niet goed durven.”

‘Ze worden uitgedaagd om dingen te doen die ze normaal misschien niet durven.’

“Daarom houden we ook rekening met de grootte en de opbouw van de groepen,” vult Schimmel aan. “We willen twee groepen starten: een voor kinderen uit groep 5/6 en eentje voor kinderen uit groep 7/8. Er moet ruimte zijn voor persoonlijke aandacht, dus de groepen zullen uit 12 tot 15 kinderen bestaan.”

inschrijven de Gooische Muziekschool