Nieuw musical seizoen start september 2018

De MuziekTheaterSchool van De Gooische Muziekschool bestaat uit drie afdelingen ingedeeld op leeftijden. Voor jongens en meisjes van 6 en 7 jaar is de JongTheaterSchool. De JeugdTheaterSchool is voor leerlingen tussen de 7 en 12 jaar en de  MuziekTheaterSchool is voor leerlingen van 12 tot 21 jaar.

Elke groep geeft aan het einde van het seizoen een voorstelling die aansluit bij wat ze gedurende het seizoen hebben geleerd. Het gaat niet alleen om de teksten uit je hoofd te leren, maar ook om de samenwerking, elkaar ondersteunen en hoe presenteer je je op het podium. Je bouwt samen op, er moet geschminkt worden en ook de kleding moet geregeld zijn. En hoe hou je je hoofd koel met plankenkoorts?

De JongTheaterSchool is vorig seizoen met succes van start gegaan. De groep krijgt veel individuele aandacht en begeleiding. Je leert de basistechniek van toneel spelen, samenwerken, ontdekken en ontwikkelen van je eigen fantasie en creativiteit. Je leert om voor een publiek te praten en te bewegen en hoe je jezelf moet presenteren. En aan het einde van het seizoen sta je in Theater Concordia met een einduitvoering.

Bij de Jeugd- en MuziekTheaterSchool speel je mee in een theater-uitvoering en heb je te maken met een rolverdeling. Je moet thuis dan ook teksten van de script en de liedjes uit je hoofd leren. Je leert expressie, improviseren, acteren en zingen. Hoe sta je op het toneel en presenteer je je rol? De einduitvoeringen van deze groepen worden gehouden in Theater Concordia.

We hebben zowel vorig jaar als dit jaar hele leuke producties gemaakt. Vorig jaar presenteerde de groepen onder andere Fame, Alice in Wonderland, Lang en Gelukkig, Harry Potter en de Steen der Wijzen. Dit jaar ook weer een zeer gevarieerd programma met
Helden, Peter Pan, Harry Potter en de geheime kamer, Cats en Midzomernachtsdroom. Allemaal hedendaagse verhalen waarbij de leerlingen affiniteit hebben. En soms geven ze aan het verhaal een eigen twist.

Een keer proberen? Dat kan! Je hebt geen specifieke voorkennis nodig en je mag drie proeflessen volgen tegen een kleine vergoeding. Wel moet je je voor deze proeflessen inschrijven bij de muziekschool. Lessen zijn te volgen op dinsdag- en woensdagmiddag.

inschrijven de Gooische Muziekschool