Kraak de Code start zaterdag 2 november

Op zaterdag 2 november gaan wij van start met een verkorte cursus Kraak de Code.

Kraak de Code is een basisjaar muziek voor leerlingen uit groep 3 & 4 van de basisschool. In Kraak de Code gaan leerlingen mee op ontdekkingstocht langs de verschillende muziektekens. Onderweg moeten de verschillende codes gekraakt worden om nieuwe tekens te ontdekken en gaan ze zelf muziek maken!

Door middel van allerlei spelletjes en opdrachten leren de leerlingen zo de verschillende tekens van het notenschrift kennen en niet te vergeten, zelf toe te passen en ten gehore brengen. Zingend met boomwhackers, allerlei slaginstrumenten en vanaf halverwege het jaar het klokkenspel.

In de eerste maanden staat het begrip van maat, ritme, en ritmisch notenschrift centraal. Na de kerstvakantie worden deze bouwstenen verder ontwikkeld en wordt er een start gemaakt met het melodisch notenschrift. De leerlingen leren dan liedjes en melodieën spelen op het klokkenspel. Gedurende de hele cursus blijft zingen en bewegen een belangrijke rol innemen in de lessen. De cursus wordt afgesloten met een grote gezamenlijke voorstelling met al onze basisvorming leerlingen in een echt theater!

Bij voldoende aanmeldingen starten we zaterdag 2 november van 11.30 tot 12.10 uur. De kosten voor deze verkorte cursus zijn € 240,-. Doe mee en schrijf je in middels onderstaande button.

inschrijven de Gooische Muziekschool