5 juli om 20.00 uur – Musical Assepoester

De leerlingen van De Gooische Muziekschool hebben een heel seizoen lang toegewerkt aan de musical Assepoester. Een van de allerbekendste sprookjes die door de leerlingen in een eigentijds jasje is gestoken.
Assepoester’s vader hertrouwd met een vrouw die al drie dochters heeft. Alle drie zo lelijk als de nacht en ontzettend lui. Resultaat is dat Assepoester al het werk en vieze klusjes moet doen.

De koningin is ook overleden en de prins moet een vrouw vinden om mee te trouwen. Hij heeft niet echt belangstelling … Ondertussen wil Oom de macht overnemen … Dan moet de prins een groot feest geven. De drie stiefdochters gaan daar natuurlijk heen met de mooiste jurken.

Assepoester mag er pas heen als ze alle klusjes af heeft. Ze werkt zich een slag in de rondte, maar krijgt er steeds klusjes bij. Verdrietig blijft Assepoester achter en verschijnt er een ‘goede fee’. De fee tovert een jurk, koets, paarden en lakeien, maar Assepoester moet om 12.00 uur ’s nachts zorgen dat ze weg is want dan wordt de betovering verbroken.

De volgende dag komt de boodschapper van de prins naar het dorpsplein. Hij heeft een kussen bij zich met daarop een glazen muiltje. Hij roept dat de prins op zoek is naar het meisje dat de schoen past omdat hij met haar wil trouwen. Zij is het meisje van zijn dromen. Alle meisjes proberen het glazen muiltje, maar er is er maar een dit het past … En samen leefden ze nog lang en gelukkig.

Op vrijdag 5 juli om 20.00 uur kun je deze prachtige einduitvoering bijwonen in theater Concordia aan de Graaf Wichmanlaan 46 te Bussum. Kaartjes zijn te reserveren per mail. Entreekaartjes kosten voor volwassenen € 10,- en kinderen vanaf 5 jaar € 5,-.

Kaartjes zijn vanaf 18 juni af te halen bij Muziekcentrum Schimmel aan de Dr. Schaepmanlaan 6 te Bussum. Openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Pinnen is hier mogelijk. Alternatief is om de kaartjes op te halen voor aanvang van de voorstelling in theater Concordia. Helaas is pinnen hier niet mogelijk.