29 juni – musical Helden

Een bijzondere musical gebaseerd op de verhalen van Harry Potter en Brief aan de Koning. De leerlingen van De Gooische Muziekschool hebben onder regie van Tineke van Yperen deze musical zelf samengesteld. Dit optreden gaat plaatsvinden op vrijdag 29 juni om 19.30 uur in Theater Concordia aan de Graaf Wichmanlaan 46 te Bussum.

De ene helft van de groep wilde Harry Potter spelen en de andere helft De Brief voor de Koning van Tonke Dragt. Dat lijkt natuurlijk in eerste instantie onmogelijk, maar creativiteit zou creativiteit niet zijn als we die uitdaging niet aan zouden gaan. Dus met de leerlingen een modus gevonden om er een prachtige musical van te maken.

Immers op het toneel mag en kun je alles maken.
En omdat het over helden gaat.
En helden zijn zo belangrijk …

Helden zijn ze, zowel Harry Potter als Tiuri. Je bent een held, wanneer je in je eentje iets anders durft te beslissen dat niet past bij de rest van de groep. Als je voor een lastigere weg kiest. Je eigenhandig besluit een pad te kiezen die de juiste is voor iedereen. Als je iets durft te doen, ook al word je daar niet in gesteund. Als je durft te kiezen voor jezelf, ook al verklaart iedereen je voor gek. Als je dat durft te doen wat misschien minder cool is, maar wel veel oplevert.

Harry Potter
We zien Harry bij de gemene oom en tante. De redding van Harry Potter door de goede Hagrid, de terreinknecht van Zweinstein: de toverschool, de plek waar Harry het liefste is en gewoon zichzelf kan zijn. Echter er is een vreemde geheime kamer … en een bizarre nieuwe docent “Verweer tegen de Zwarte Kunsten”. Wanneer een oude vijand verschijnt wordt het menens en is er haast geboden om levens te redden. Tekst is gebaseerd op het boek “Harry Potter en de geheime kamer” van J.K. Rowling.

Brief aan de Koning
Op een avond zit Tiuri geknield met zijn vrienden in de kapel. Zij zullen daar de hele nacht waken, omdat ze de volgende dag de ridderslag zullen ontvangen. De laatste opdracht voordat ze tot ridder worden geslagen. En dan wordt er op de deur geklopt. Er staat een vreemdeling aan de deur … met een belangrijke opdracht. Als Tiuri deze opdracht gaat doen verliest hij zijn ridderslag, maar het zal van een onschatbare waarde blijken wanneer hij op het verzoek van de vreemdeling ingaat. Het zal vele malen meer waard zijn dan de ridderslag.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Muziekcentrum Schimmel aan de Dr. Schaepmanlaan 6 te Bussum of voor aanvang van de voorstelling. Toegang € 8,- voor volwassenen en € 4,- voor kinderen tot 10 jaar. Voor aanvang van de voorstelling is pinnen niet mogelijk. Per mail is het mogelijk om kaarten te reserveren.