23 maart, Weesp – ontdek je instrument i.s.m. tentoonstelling schilderijen Edwin Rutten

De Gooische Muziekschool verzorgt ook dit jaar weer “Ontdek je instrument” na afloop van “Schilderijen van een tentoonstelling” van Edwin Rutten.

De ouders van nu kennen Edwin Rutten wel als  “Ome Willem”… vraag thuis maar eens naar “Joepie de Poepie” en “Deze Vuist op deze Vuist”

Vertel dan ook dat “Ome Willem’ na afloop van de voorstelling misschien nog wel even iets van zich laat horen… JOEPIE DE POEPIE…

Tijdens “Ontdek je instrument” kunnen er diverse instrumenten ontdekt worden onder begeleiding van docenten van de muziekschool.

Maar daarnaast zullen er ook gevorderde leerlingen van onze muziekschool aanwezig zijn, dit onder het motto “Kinderen leren van Kinderen”. De leerlingen kunnen van alles vertellen over het instrument en de lessen bij de muziekschool. Bij elk “ontdekt” instrument krijgen de kinderen een deel van een puzzel mee. Als alle instrumenten “ontdekt” zijn kan de puzzel compleet gemaakt worden en ligt er een kleine verrassing klaar.

Het familie concert is op zaterdag 23 maart 15.00 uur, “Ontdek je instrument” start om 16.00 uur in de Grote Kerk van Weesp.

Als je een instrument leuk vindt en je bent enthousiast geworden, maak dan gebruik van de Weesp Chamber Music Festival aanbieding. Dit zijn 5 privélessen van 20 minuten voor slechts € 75,- of 30 minuten voor € 105,- aangeboden door De Gooische Muziekschool. Met deze lessen kun je vanaf 6 april starten.

Deze muziekmiddag wordt aangeboden door de Stichting Chamber Music Weesp en De Gooische Muziekschool in het kader van muziekeducatie voor jonge kinderen.

Mocht je na deze middag nog niet zeker weten welk instrument het moet gaan worden, schrijf je dan snel in voor de Instrumentale Oriëntatie die gaat starten op vrijdag 29 maart. Klik voor meer informatie.

Deze cursus biedt leerlingen van 7 tot 12 jaar een unieke gelegenheid om kennis te maken met 6 verschillende instrumentgroepen. De cursus is zeer geschikt voor leerlingen die een instrument willen gaan bespelen, maar nog niet weten welk instrument bij hen past. In een groepje van 4 tot 6 leerlingen wordt er eenmaal per week gedurende 45 minuten een instrument behandeld en bespeeld. De cursus duurt 6 weken. De instrumenten die worden bespeeld zijn gitaar, piano/keyboard, saxofoon/klarinet, slagwerk, trompet en viool.

De cursus start op vrijdag 29 maart. Meer informatie? info@degooischemuziekschool.nl