14 april – Dag van de Muziek – Theater Concordia

De Dag van de Muziek is een dag waar elke muziekliefhebber zou moeten komen kijken en luisteren. Van jong tot volwassen en van beginners tot gevorderden zullen optreden. Klassiek, pop, jazz alle stromingen zullen vertegenwoordigd zijn. Waarom deze dag? Omdat De Gooische Muziekschool 25 jaar bestaat en zij iedereen heeft uitgenodigd om mee te komen spelen in een van de ensembles.

‘Het is goed gelukt en soms zelfs heel goed gelukt’ zegt Marieke Schimmel van de organisatie. ‘We hebben met het docententeam een aantal heel leuke initiatieven opgezet en de leerlingen gevraagd om daar aan deel te nemen. Voor de jongste instrumentalisten zijn er twee ensembles gestart: klassiek- en een blaasensemble. Voor gevorderde studenten is er een Small Band en ook een klassiek ensemble. En niet te vergeten onze drummers. Het wordt een feest!’

Het programma op 14 april start om 13.00 uur in Theater Concordia, Graaf Wichmanlaan 46, Bussum met een open deel waar nieuw geïnteresseerden informatie kunnen krijgen, instrumenten kunnen verkennen en zich inschrijven voor een gratis proefles. Om 15.00 uur start het eerste concert met optredens van het drum/percussie collectief, blazers- en klassiek ensemble en het kinderkoor. Dit programma zal rond 16.30 uur afgelopen zijn. Het avondconcert start om 19.30 uur met een mooi en divers concert. Onder meer zullen hier optreden klassiek ensemble II, dwarsfluit trio, gitaar ensemble en de Smal Band Just Play. Rond 21.00 uur is er dan een gezellige afsluiting in een jazz sfeer met een toost op het 25 jarige bestaan van de school.

13.00 – 16.00 uurInformatie en inschrijving gratis proeflesweek van 16 tot en met 21 april
13.00 – 14.30 uurDiverse instrumenten verkennen
15.00 uurMiddagconcert met klassiek ensemble I, blazersensemble, percussie/drum
collectief en het kinderkoor