13 juni – kom meedoen met Muziek voor Kleuters in Laren

Als je geïnteresseerd bent in deze cursus voor je zoon/dochter dan kan hij/zij meedoen met een vriendje- & vriendinnetjesles op 13 juni van 15.20 uur tot 16.00 uur in Laren, muziekcentrum Schering & Inslag, Eemnesserweg 15a te Laren. Aanmelden voor Laren kan via deze link.

Een basiscursus muziek voor leerlingen uit groep 1 en 2 van de basisschool. Muziek voor Kleuters is een cursus van 15 weken. Aan de hand van het verhaal en de belevenissen van de olifant gaan de kleuters op reis en maken spelenderwijs kennis met muziekinstrumenten en klanken. Daarnaast vormen zingen en bewegen op muziek, spelen op kleine slaginstrumenten en doen-, luister- en samenspeeloefeningen belangrijke onderdelen van de les. Door deze activiteiten wordt het gevoel voor puls, timing en ritme, tonaliteit, melodie en harmonie ontwikkeld. Naast de muzikale ontwikkeling ontdekken ze hoe leuk het is om samen muziek te maken.

De cursus start in september 2018 en heeft dan als thema Kikker, waarbij we met Kikker op zoek gaan naar een leuke manier om zijn verjaardag te vieren. Natuurlijk gaan Eend, Haas en Varkentje mee op deze ontdekkingsreis langs allerlei klanken, muziekinstrumenten en alles wat er bij komt kijken om muziek te maken.