13 juni – kom meedoen met Basisvorming Muziek in Laren

Als je geïnteresseerd bent in deze cursus voor je zoon/dochter dan kan hij/zij meedoen met een vriendje- & vriendinnetjesles op 13 juni van 14.40 uur tot 15.20 uur in Laren, muziekcentrum Schering & Inslag, Eemnesserweg 15a te Laren. Aanmelden voor Laren kan via deze link.

Een basiscursus muziek voor leerlingen uit groep 3 tot en met 5 van de basisschool. In deze cursus wordt aandacht besteed aan alle onderdelen van de muzikale ontwikkeling. De leerlingen zingen, bewegen, luisteren, noteren, lezen en spelen op ritme-instrumentjes en klokkenspel.

In de eerste maanden staat het begrip van maat, ritme, en ritmisch notenschrift centraal. Na de kerstvakantie worden deze bouwstenen verder ontwikkeld en wordt er een start gemaakt met het melodisch notenschrift. De leerlingen leren dan liedjes en melodieën spelen op het klokkenspel. De groepen bestaan uit 6 tot 12 leerlingen. Bij minder dan 6 leerlingen wordt de lesduur aangepast. Instromen is mogelijk tot aan de herfstvakantie.

Gedurende de hele cursus blijft zingen en bewegen een belangrijke rol innemen in de lessen. De cursus wordt afgesloten met een presentatie voor de ouders.