12 januari – Weesper Open Dag bij de Gooische Muziekschool

Op 12 januari starten we van 13.00 tot 15.00 uur met onze Weesper Open Dag van De Gooische Muziekschool (DGM) in de Bibliotheek van Weesp.

Tijdens deze Weesper Open Dag van DGM kun je kennis maken met ons docententeam. Iedereen, van jong, tieners en volwassenen zijn van harte uitgenodigd om de volgende instrumenten uit te proberen waaronder o.a. gitaar, viool, piano, drum, trompet, klarinet en saxofoon. Kom langs, probeer uit en informeer naar de diverse mogelijkheden.

Daarnaast kom kijken naar onze blokfluitleerlingen die een spetterend optreden geven om 13.30 uur.

In februari starten we met een nieuwe serie lessen voor kinderen uit groep 1 en 2, Muziek voor Kleuters met als thema: “Uit Artis is een beer ontsnapt” (maandagmiddag 15.20 uur). Samen met de Beer uit Artis gaan de kinderen op zoek naar waar muziek vandaan komt. Op een hele speelse wijze leren kinderen de basis van muziek, kijk hier voor meer informatie. Een leuke cursus van 15 lessen voor € 130,-.

De muziekschool richt zich naast jongeren ook op volwassenen. Speciaal hiervoor is de les “ Nooit te oud voor Muziekles” ontwikkelt voor gitaar- en pianolessen. De cursus bestaat uit een serie van 8 lessen voor € 120,- excl. BTW. Ben je geïnteresseerd, dan kom je in eerste instantie op onze wachtlijst en gaan we kijken naar de mogelijkheden om een leuk groepje te vormen. We houden hierbij geen rekening met leeftijd. Maar jong volwassenen en ouderen zijn naar onze ervaring een ontzettende leuke match. Alle volwassenen zijn beginners. Heb je al al evaring dan is het lastig om je te plaatsten in een groepje en adviseren we je om privéles te gaan volgen.

Vanaf januari kun kinderen zich aanmelden voor duo- of groepslessen viool en gitaar. Lessen zijn als duo- en groepslessen mogelijk en de cursus wordt gegeven in blokken van 15 lessen van 30 minuten. Na aanmelding kom je op onze wachtlijst en we hopen dat we zo spoedig mogelijk een leuke duo of groepje kunnen vormen. Hoe lang dit gaat duren is afhankelijke van aanmeldingen en beschikbaarheid van leerlingen en docenten.

Vanaf vrijdag 18 januari (16.00 -16.45 ) starten we met de korte cursus Instrumentale oriëntatie. In 6 weken tijd krijg je een korte introductie op 7 verschillende instrumenten. Lijkt muziek maken iets voor jou! Maar ben je er nog niet uit welk instrument goed bij je past, doe dan mee met deze cursus en ontdek je talent(en) op één of meerdere instrumenten. Schrijf je snel in want er is maar plaats voor maximaal 6 leerlingen. Deze cursus is voor kinderen uit groepen 4 t/m 8 van de basisschool. Viool, piano/keyboard, gitaar, saxofoon/klarinet, trompet/trombone en slagwerk zijn instrumenten die aan bod komen. De lessen worden gegeven door vakdocenten en zo krijg je een goed idee welk instrument bij jou zou kunnen passen!

De muziekschool heeft sinds de zomer een nieuwe leslocatie in het Fort aan de Ossenmarkt. Daarnaast zijn er nog de vertrouwde leslocaties op basisscholen Van der Muelen Vastwijkschool, De Terp en Bredeschool Kors Breijer.

Ook kun je tijdens de open dag informatie krijgen over het Jeugdcultuurfonds. De Gooische Muziekschool stelt zich als doel om muziek voor iedereen toegankelijk te maken.

Tijdens de Weesper Open Dag is er ook aandacht voor de Jubal Muziekprijs Jan van Damme die op zondag 10 maart wordt uitgereikt. Kinderen in de leeftijd van 10 t/m 13 en 14 t/m 17 worden gevraagd een filmpje van maximaal
5 minuten  in te sturen naar muziekprijs.jubal@gmail.com.