De Gooische Muziekschool

Basisvorming Muziek I

Een basiscursus muziek voor leerlingen uit groep 3 tot en met 5 van de basisschool. In deze cursus wordt aandacht besteed aan alle onderdelen van de muzikale ontwikkeling. De leerlingen zingen, bewegen, luisteren, noteren, lezen en spelen op ritme-instrumentjes en klokkenspel.

In de eerste maanden staat het begrip van maat, ritme, en ritmisch notenschrift centraal. Na de kerstvakantie worden deze bouwstenen verder ontwikkeld en wordt er een start gemaakt met het melodisch notenschrift. De leerlingen leren dan liedjes en melodieën spelen op het klokkenspel. Gedurende de hele cursus blijft zingen en bewegen een belangrijke rol innemen in de lessen.

De cursus wordt afgesloten met een presentatie voor de ouders. Na de cursus Basisvorming Muziek I kunnen leerlingen doorstromen naar de cursus Instrumentale Basisvorming.

Leerlingen die na de cursus Basisvorming Muziek I al willen beginnen met het instrumentaal onderwijs maar nog niet weten welk instrument zij willen gaan spelen raden wij aan om januari naast de lessen Basisvorming Muziek I de korte cursus Instrumentale Oriëntatie te volgen. In 7 weken leren zij dan verschillende instrumenten kennen.

In de lessen wordt gebruik gemaakt van een speciaal samengestelde lesmap. De kosten voor deze lesmap zijn bij het lesgeld (seizoen 2013/2014) inbegrepen. De lesmap wordt eenmalig verstrekt. Na de kerstvakantie gaan de leerlingen in de les spelen op een klokkenspel. De kosten voor het klokkenspel (€ 25,--) zijn niet bij het lesgeld inbegrepen. Omdat er grote verschillen zijn in de kwaliteit van klokkenspellen, adviseren wij u deze aan te schaffen bij Muziekcentrum Schimmel te Bussum.

De groepen bestaan uit zes tot twaalf leerlingen. Bij minder dan zes leerlingen wordt de lesduur aangepast. Instromen is mogelijk tot de herfstvakantie.

Schema lessen:

dinsdag16.25 - 17.00 uurWeespdonderdag16.00 - 16.40 uurNaarden
woensdag14.15 - 14.55 uurHuizenvrijdag15.50 - 16.30 uurBussum
woensdag15.10 - 15.50 uurLarenzaterdag10.10 - 10.50 uurBussum
 maandag 16.00 - 16.40 uur  Weesp

Alle tijden en dagen zijn onder voorbehoud.