De Gooische Muziekschool

Muziek en Beweging

Een cursus voor kinderen uit groep 1 en 2 van de basisschool (leeftijd 4 - 6 jaar). De kern van de cursus is om spelenderwijs het muzikale gevoel te stimuleren en om een muzikale basis neer te zetten.

De leerlingen zingen, bewegen op muziek, spelen op kleine slaginstrumenten en doen luister- en samenspeeloefeningen. Door deze activiteiten wordt het gevoel voor puls, timing en ritme, tonaliteit, melodie en harmonie ontwikkeld. Naast de muzikale ontwikkeling speelt het ervaren van plezier bij het samen muziek maken hierbij een belangrijke rol.

Muziek en bewegen is een tweejarige cursus. Leerlingen kunnen aan de cursus deelnemen zolang zij in groep 1 of 2 van de basisschool zitten. Net als vaak op de basisschool gebeurt, worden de eerstejaars en tweedejaars leerlingen in dezelfde groep geplaatst. Hierdoor zijn er binnen een groep verschillen in leeftijd en muzikale ontwikkeling. De cursus is zo ingericht dat er ruimte is voor een niveauverschil in de muzikale ontwikkeling; de tweedejaars leerlingen krijgen muzikaal extra uitdaging en de eerstejaars leerlingen kunnen leren van de tweedejaars.

De cursus wordt afgesloten met een presentatie voor de ouders. Wanneer leerlingen naar groep 3 van de basisschool gaan, kunnen zij doorstromen naar de cursus Basisvorming Muziek I. Leerlingen die na een jaar Muziek en Beweging toe zijn aan een andere cursus, maar nog te jong zijn voor Basisvorming Muziek I, kunnen de cursus Fluiten met Visjes volgen.

In de lessen wordt gebruik gemaakt van een speciaal samengestelde lesmap. De kosten voor deze lesmap zijn bij het lesgeld (seizoen 2013/2014) inbegrepen. De lesmap wordt eenmalig verstrekt. De groepen bestaan uit zes tot twaalf leerlingen. Bij minder dan zes leerlingen wordt de lesduur aangepast. Instromen kan tot de voorjaarsvakantie.

Schema lessen:

dinsdag15.45 - 16.25 uurWeespdonderdag16.40 - 17.20 uurNaarden
Maandag15.20 - 16.00 uurWeespvrijdag14.40 - 15.20 uurBussum
woensdag15.50 - 16.20 uurLaren zaterdag 09.30 - 10.10 uur Bussum

* alleen bij voldoende deelname, tijden zijn onder voorbehoud.

Nog te jong voor Muziek en Beweging?

Voor kinderen tussen de 1 en 4 jaar is er Muziek met peuters, een korte cursus die de kinderen samen met een ouder kunnen volgen.

tarieven