De Gooische Muziekschool

Individueel instrumentaal- en vocaal onderwijs

Het volgen van privémuziekles is binnen De Gooische Muziekschool onbeperkt. Privéles kunt u volgen vanaf de adviesleeftijd van zeven jaar en u heeft een keuze tussen 20, 30 of 45 minuten per week. De eerste les is altijd een kennismakingsles gevolgd door negen proeflessen. Over deze voorwaarden kunt u meer lezen onder "Proeflessen".

Hieronder treft u een schema van de instrumenten waarop privé-les wordt gegeven.

Toets

Klassiek

Pop

Jazz

Wanneer kan ik les volgen?

Het is voor de muziekschool niet mogelijk om het gehele lesschema af te drukken. Ook wisselen lesdagen en -tijden nog wel per seizoen. Om te weten op welke dagen er les gegeven wordt op een bepaald instrument, kunt u ons bellen, 035-6936596 of een email sturen.

Waar kan ik les volgen?

Het onderstaande schema geeft u een beeld welke lessen wij verzorgen op welke locatie. Het is voor de muziekschool niet mogelijk om het exacte lesschema af te drukken. Ook wisselen lesdagen en tijden nog wel per cursusjaar. Om te weten op welke dagen er les gegeven wordt op een bepaald instrument kunt u ons bellen, 035-6936596 of een email sturen.

Instrumenten

Keyboard

Accordeon

Zang

Klassieke afdeling of lichte muziek (pop/jazz)?

Sommige leerlingen weten of ze klassiek of lichte muziek willen spelen. Anderen maakt het (nog) niets uit, ze willen gewoon hun instrument leren bespelen. Voor deze laatste groep komt er uiteindelijk toch een richting die zij het leukste vinden. De Gooische Muziekschool biedt zowel een klassieke als een lichte muziekopleiding.

Les-aan-Huis

Muziekles, hockey, voetbal, paardrijden, zwemmen, tekenles, etc. Veel kinderen doen meerdere activiteiten per week. Als de ouders dan bijvoorbeeld drie kinderen hebben is het een dagtaak om iedereen te halen en te brengen. Laat staan dat de ouders zelf nog voldoende tijd hebben om muziekles te volgen.

Om deze reden zij wij vanaf 1 januari 2007 gestart met les aan huis. De school verwacht te voorzien in een grote behoefte. Het grote voordeel van les aan huis is dat het de ouders niet alleen veel tijd besparen, maar ook zelf makkelijker les kunnen nemen. Een voordeel om dit via de muziekschool te doen is dat leerlingen gebruik kunnen maken van de faciliteiten die de school biedt. Voorspeelavonden, muziekexamens en ensembles/bands. Voor meer informatie over deze lessen kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Coen Schimmel.

Welke docent krijg ik?

Indien u een docent kent of via-via iets gehoord heeft zullen wij ons uiterste best doen om u bij deze docent onder te brengen. Voor de leerling die nog geen docent kent zoeken wij in overleg naar een passende docent. Tijdens 10 proeflessen zal blijken of de leerling zich prettig voelt bij de docent en zijn/haar aanpak.

Lesduur instrumentaal- en vocaal privé-onderwijs

De lesduur vult u in op het inschrijfformulier. De minimale lesduur is 20 minuten. Ons advies is echter om minimaal 30 minuten les te nemen omdat 30 minuten in verhouding veel meer rendement en resultaat geeft waardoor het enthousiasme blijvend is. Tijdens de proefperiode kan de leerling met de docent een andere lesduur afspreken. Deze gewijzigde lesduur moet de leerling schriftelijk aan de administratie mededelen.