De Gooische Muziekschool

Wie is de Gooische Muziekschool

De Gooische Muziekschool bestaat sinds 1993. De school is destijds gestart met een kleine opleiding in Laren waarna de school 1996 een regionale functie kreeg. Anno 2006 verzorgen wij lessen in 10 gemeenten in 't Gooi. De school telt ruim 60 gekwalificeerde docenten die les geven aan ongeveer 1300 leerlingen. Het doel van de school is om haar leerlingen op een enthousiaste manier te stimuleren om te dansen, muziek of muziek-theater te maken. De docenten geven de lessen gericht op de wens van de leerling. Naast de "eigen les" organiseren wij tal van activiteiten waar onze leerlingen zich kunnen presenteren. De school wordt geleid door de broers Nico (artistiek directeur) en Coen Schimmel (zakelijk directeur). Naast de directie heeft de muziekschool een viertal medewerkers op kantoor die ervoor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. De administratie van de school is bereikbaar op werkdagen van 9.30 tot 17.00 uur.

Muziekafdeling

Vanaf de leeftijd van 1,5 jaar (muziek met peuters) kunnen leerlingen lessen volgen bij deze afdeling. Na de basisvorming muziek (4 tot 8 jaar) kunnen leerlingen doorstromen naar instrumentaal onderwijs. Het is niet verplicht om een basiscursus te volgen. De instrumentale lessen (adviesleeftijd vanaf 7 jaar) zijn naar muziekstijl ingericht, zoals klassiek, pop en jazz. Daarnaast zijn er natuurlijk groepslessen op diverse instrumenten zoals o.a. blokfluit, gitaar en keyboard. Leerlingen kunnen vanaf een half jaar les beginnen met samenspelen in het speeltuinorkest. Daarnaast zijn er bigbands en popgroepen voor gevorderde leerlingen. Zeker 10 keer per jaar organiseert de muziekschool activiteiten zoals voorspeeldagen, muziekpromotie- en open dagen. Tijdens deze dagen treden de bands en groepen regelmatig op.

Musicalafdeling

Wie wil er geen musicalster worden? Op het grote podium een hoofdrol spelen. Dit kan bij de Musicalafdeling. Deze opleiding geeft kinderen de mogelijkheid om door te stromen naar de HBO-vakopleiding. Veel leerlingen zijn reeds voorgegaan. De basis van alles is ook hier plezier hebben in je hobby. De start begint voor leerlingen vanaf 8 jaar oud met de basistraining.